Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

breathing and receiving oxygen


Όλως περιέργως, πριν από ένα μήνα περίπου πέτυχα τον Sole της anticon, που δεν είναι πια της anticon, να “διαφημίζει” ένα νέο site του Odd Nosdam που δεν είναι απλά site. Είναι ένα νέο label με το όνομα baro records που θα πει Breathing Αnd Receiving Oxygen. Και σκέφτηκα αυτό είναι, πάει ο Nosdam εγκαταλείπει σιγά σιγά κι αυτός την anticon. O Alias τον τελευταίο καιρό ασχολείται φαίνεται περισσότερο με τους Strange Famous, έκανε την παραγωγή για το τελευταίο του B.Dolan και σιγά μην δεν βοήθησε και στο καινούριο του Sageάκου. Και τελοσπάντων, χωρίς Sole - Nosdam - Alias δεν έχω ιδέα τι μέλλον έχει αυτή η εταιρεία, αλλά αυτό βέβαια είναι δικό τους πρόβλημα.

Εν πάσει περιπτώσει το baro records είναι φανταστικό. Δηλαδή ως site. Ο Nosdam το έφτιαξε μαζί με τον hydEON. Και αυτός ο hydEON μ’ αρέσει πολύ. Κάποια στιγμή είχα πετύχει αυτές τις δύο αφίσες και το στυλ του μου έμεινε.
Το βιογραφικό του hydEON εν συντομία είναι αυτό:

Ian “hydEON” Ferguson was born on 1985 in National City, CA. He grew up in San Diego studying fine art and film. Ian graduated from the Art Institute of California in 2006 with a BA in Graphic Design. He moved to Seattle in late December of 2006 and began producing an extensive amount of work inspired by his environment. Ian has done shows across the United States and is internationally known for his anticon posters, surreallandscapes, architectural illustrations and strangely deformed characters he calls the “Hermtrogladites”. In late 2009, Ian created “Breathing and Receiving Oxygen” an experimental record label that releases music digitally online.

Και το προσωπικό του site, φυσικά κι αυτό πολύ ωραίο, είναι αυτό. Έχει φτιάξει και αυτή τη δική του χαρακτηριστική γραμματοσειρά από την οποία τον αναγνωρίζεις, με το περίεργο “e” που μοιάζει με k, αν και το δικό του k δεν έχω ιδέα πως είναι. Στο βαθμό που έχω αρχίσει να πιστεύω πως γράφει μόνο λέξεις χωρίς k. Παρανοϊκό, αλλά εγώ με το k έχω μανία.

Οι baro records τελοσπάντων, είναι μια on-line δισκογραφική, με μόλις 4 κυκλοφορίες τις οποίες μπορεί κανείς να ακούσει και να κατεβάσει. Και ήδη από την home page του site που είναι ένα αριστούργημα, φαίνεται σαν να είναι όχι απλά μια δισκογραφική, αλλά μια συμφωνία visual και audio. Σαν μια οπτικοποίηση του ήχου. Κάπως.


Η ΒΑRO001 κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2009. Ένα άλμπουμ με τίτλο “Hit Singles”από τους Friends & Family. Ο Ian Ferguson aka hydEON συμμετέχει σ’ αυτό και στο μουσικό μέρος και φυσικά στο layout.
Η ΒΑRO002 κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο. Είναι μια live ηχογράφηση στη Woulds Gallery στο Oakland, του Nosdam με τον BRE’R. Στο event o hydEON συμμετείχε και εδώ με live performance. Όποιος ήταν εκεί πρέπει να πέρασε τέλεια.
[o Darren Fisher aka BRE’R πρέπει να είναι κι αυτός άλλη περίπτωση. Οι πρώτες του μουσικές απόπειρες έγιναν με το μαγνητόφωνο της μητέρας του την οποία ηχογραφούσε σε συζητήσεις για το τι να κάνει με τα παιδιά της και προσέθετε από πάνω κιθάρες αποσπασματικά. Φοβερό. Μετά μαζί με τον hydEON έφτιαξε τους Engines και μετά ξανά μόνος του έβγαλε το “Love Songs of Brazilian Lawncare” και το “Bathing for the Betterment of Cold Drink” στην Circle Into Square]
Η ΒΑRO003 κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2010. Λέγεται “Animals of Stars” και είναι το πρώτο άλμπουμ των Litesalive (aka Todd Mattei ο οποίος είναι επίσης visual artist και συμμετείχε σε ένα σωρό projects όπως Friend / Enemy, Joan Of Arc, Lake Wandawega Resort Band, Sharks And Seals).
Και το ΒΑRO004 δεν έχει βγει ακόμα αλλά αναμένεται από λεπτό σε λεπτό. Θα είναι μια συνεργασία του Frank Broder και του hydEON (πάλι). Οι δυο τους θα λέγονται Heaping/Hiding και δημιουργήθηκαν το 2009 στο Σικάγο προς τιμήν του Michael Jordan και των Chicago Bulls που προφανώς θαυμάζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου