Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

heap hope










Νομίζω πως το οριστικό shock με το hip hop το έπαθα το 2000 με αυτήν την κασσέτα.
Λεγόταν heap hope και είχε μέσα τα εξής:

A1. Lateef The Truth Speaker - The Wreckoning
A2. Blackalicious - Swan Lake (Vocal)
A3. Latyrx - Lady don't tek no
A4. Latyrx – Latyrx
A5. Lateef The Truth Speaker - The Quickening
A6. Latyrx - Balcony Beach

B1. Mack B. Dog - Hot Breath
B2. Takagi Kan - Love Formula (Brixton Bass mix dub)
B3. East Flatbush Project-Tried by 12
B4. Roots Manuva – Tears
B5. Abstract Rude &Tribe Unique - My Experience Is ...
B6. Abstract Rude &Tribe Unique - Somethin' About This Music

Είχα μόλις επιστρέψει από μια φοιτητική θητεία στο Lund και ο γνωστός μουσικός προμηθευτής μας έδωσε αυτήν την συλλογή αναγγέλλοντας την νέα αυτή φάση της ζωής μας. Η κασσέτα ταίριαξε τέλεια με το αθηναϊκό περιβάλλον που τόσο μου είχε λείψει μετά τη ζωή στο Σουηδικό χωριό. Πρέπει να την άκουγα για μήνες.










Στο διάστημα αυτό ερωτεύτηκα παράφορα τον Lyrics Born των Latyrx, τον οποίο φανταζόμουν ως ένα απίστευτα κούκλο, ξανθό, ψηλό γαλανομάτη, αλλά σκληρό και ζόρικο, κάτι μεταξύ σε Sean Penn και Brad Pitt. Άκουγα για μέρες ατελείωτες το Balcony Beach και φαντασιωνόμουν πως ήμουν κάπου στην Καλιφόρνια σε ένα μπαλκόνι με θέα τη θάλασσα, πως είχα φωνή το ίδιο ονειρική με της Joyo Velarde, πως τραγουδούσα στο μπαλκόνι και εκείνος περνούσε από κάτω και με κοιτούσε. Ήξερα όλους τους στίχους απέξω κι ανακατωτά και φυσικά όχι μόνο της Velarde αλλά και τους δικούς του. Ίσως κατά βάθος να μην ήθελα να είμαι η Velarde αλλά ο Lyrics Born, αλλά αυτό είναι μεγάλη ιστορία. Πρέπει να το πάρω απόφαση πως δεν γεννήθηκα ούτε άντρας, ούτε ράπερ.
Την φωτογραφία του Lyrics Born την είδα μετά από κάμποσα χρόνια και έπαθα πλάκα. Δεν πίστευα στα μάτια μου. Ο Lyrics Born aka Asia Born ήταν όντως Asia Born. Δεν έχω καμία ιδιαίτερη προτίμηση για τους ασιάτες άντρες, αλλά αυτός παραείχε το χάλι του. Μου στοίχησε πολύ. Δεν μπορούσε με τίποτα να συνδυάσω φωνή και εικόνα. Ακόμα δεν μπορώ. Δεν γίνεται. Στην Velarde πάντως, που είναι Φιλιππινέζα και μια χαρά κούκλα, πρέπει να της αρέσει. Τον παντρεύτηκε.
Με αφορμή την κασσέτα, εκείνη την εποχή έκανα μια βουτιά-μακροβούτι σε όλη την Big Dada και φυσικά κόλλησα με την άλλη φωνή: R o o t s M a n u v a, αλλά ο Manuva δεν θα χαραμιστεί εδώ πέρα σε δευτερεύουσα πρόταση. Χρειάζεται ολόκληρο βάθρο. Άργησα να συνηδητοποιήσω ότι η πρώτη πλευρά της κασσέτας ήταν η συλλογή της συλλογής, δηλαδή κομμάτια επιλεγμένα από το φοβερό Solesides Greatest Bumps.
Η δεύτερη πλευρά ήταν όντως συλλογή.
Μετά από χρόνια που δοκίμασα να την ξανακούσω το ένα-λεπτό-και-κάτι Hot Breath του Mack B. Dog μου φάνηκε το ίδιο μάγκικο και το Balcony Beach μπορούσα ακόμα να το απαγγέλω απέξω κι ανακατωτά.

3 σχόλια:

  1. Νομίζω το αντίστοιχο -πρώτο- σοκ μου ήταν πολλά χρόνια πριν με το Critical Beatdown των Ultramagnetic MCs...

    Το επόμενο σοκ ήταν το Paul's Boutique των Beasties και το θεικό Dr. Octagonecologyst του Dr. Octagon.

    Έπαθα κάτι παρόμοιο πριν 2 χρόνια με τα 4-Track Era Volume 1 & 2 του DJ Shadow... Έρωτας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. egw otan vgikan auta pou les prepei na akouga akoma wham+duran duran!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή