Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

£ 281.94

αν δεν ήμουν άφραγκη/αν κέρδιζα στο στοίχημα/αν έπαιζα στοίχημα:
- Sparklehorse, Danger Mouse: Dark Night of the Soul [Deluxe Edition] [Box Set]
Αυτό εδώ είναι ολόκληρη ιστορία. Γνωστή μάλλον, αλλά ωραία. Και πολύπλοκη.
Είναι μια φοβερή all-stars συνεργασία του μακαρίτη του Mark Linkous, του Danger Mouse, του David Lynch και ένα σωρό άλλων φοβερών ονομάτων. Ήταν να κυκλοφορήσει πέρσι αλλά ο Danger Mouse δεν τα βρήκε τελευταία στιγμή με την ΕΜΙ και η δουλειά ακυρώθηκε. Κυκλοφόρησε όμως μια σπάνια έκδοση με το βιβλιαράκι με τις φωτογραφίες του Lynch και όλα, όμως χωρίς τη μουσική (??!). Μόνο με ένα άδειο cdR. Έστω και έτσι πάντως, ήταν δυσεύρετο. Και φυσικά πανάκριβο.
Φέτος, δηλαδή σε κανα-δυο βδομάδες θα κυκλοφορήσει ξανά, κανονικά αυτή τη φορά και με τη μουσική. Η οποία είναι υπέροχη. Το τελευταίο κομμάτι με τη φωνή του David Lynch είναι το κάτι άλλο. Πεθαίνω για τον Lynch.
Και...

σε λιγότερο από δυο βδομάδες δηλαδή στις 13 Ιουλίου εγκαινιάζεται και μια έκθεση στη Morrison Hotel Gallery, στη Νέα Υόρκη με υλικό από όλα αυτά.
Και μαζί, ένα ανατριχιαστικό site, φτιαγμένο με από τις εμμονές του Lynch που παίζει με τη μουσική και την ένταση όσο μπλέκεσαι ανάμεσα στις εικόνες του. Θέλεις να μπεις μέσα στην οθόνη. Εδώ.
- Alan Moore & Mitch Jenkins: Unearthing Box Set (Lex Records)
Και αυτό θα είναι ωραίο. Βιβλίο και μουσική. Συνεργασία του γνωστού -V For Vendetta- Alan Moore και του φωτογράφου Mitch Jenkins με τους -πρώτη-φορά-το-ακούω- Crook&Flail.
Οι Crook&Flail όμως δεν είναι τυχαίοι. Είναι ο Doseone και ο Andrew Broder, και δηλαδή τι άλλο να ζητήσει κανείς. Και έχουν καλέσει για αυτό το project ένα κάρο ονόματα: Mike Patton, Stuart Braithwaite (Mogwai), Zach Hill, Justin Broadrick (Napalm Death) και άλλους.
Το αποτέλεσμα λέγεται Unearthing, και θα ακολουθήσει και ένα Earthing κάποτε αργότερα (άλλα λεφτά αυτό δηλαδή).
Για την ώρα υπάρχει ένα Mixtape των Crook&Flail με κομμάτια-επιρροές για αυτό το δίσκο. Μπορεί κανείς να το κατεβάσει εδώ. Τζάμπα.
Και μια συνέντευξη των Alan Moore και Mitch Jenkins εδώ. Στο τέλος Ιουλίου στο Λονδίνο θα γίνει και μια παρουσίαση με τον Alan Moore να απαγγέλει και τους Crook&Flail live. Σε κάτι ξεχασμένα τούνελ στο σταθμό Waterloo που τώρα εκμεταλλεύεται το Old Vic Theatre. Ακούγεται πολύ καλό.
Το σκηνικό αυτό με πηγαίνει καρφί σε μια «χαμένη συναυλία νο.5»: Seed Records σε ένα εγκαταλελειμμένο σταθμό μετρό στο Strand το 2004, αλλά είπαμε αρκετά με τις χαμένες συναυλίες. Εκείνη πάντως είχε ακυρωθεί.
- Fbcfabric & Reindeer - Salvaged Transmissions
Αυτό και που το θέλω, δεν ξέρω που να το βρω. Μια μέρα έφτασα πολύ κοντά στο να το αποκτήσω. Καθόταν ήσυχα στο wishlist μου στο discogs, και μια μέρα ξυπνάω και είχα ειδοποιητήριο mail πως κάποιος χρήστης το πουλάει. Τσακίστηκα να το πάρω αλλά κάποιος πιο γρήγορος με είχε προλάβει. Πρέπει να το έχασα στο τσακ. Μετά από εκείνο το φιάσκο με το CD & DVD Jewel case του «It's not who you know, it's whom you know» στην Buttercuts που δεν κυκλοφόρησε ποτέ και το περίμενα τζάμπα, αυτό το «Salvaged Transmissions» ήταν η τελευταία μου ελπίδα.
Τώρα που το σκέφτομαι, έχει γούστο να το αγόρασε ο p4rs3c. Πρέπει να τον ρωτήσω.
- Ninja Tune XX (Limited Edition Box Set)
Αυτό θα βγει το Σεπτέμβριο. Και νομίζω είναι το πιο ακριβό. Τελοσπάντων, ως τότε έχουμε καιρό. Το πακέτο έχει 6 cd, 6 7ίντσα [με κάμποσα καινούρια exclusive tracks], 2 πόστερ, 20 στίκερς και το βιβλίο «Ninja Tune: 20 Years of Beats and Pieces» με σκληρό εξώφυλλο. [το βιβλίο έχει την ιστορία της ninja tunes, αποκλειστικές συνεντεύξεις καλλιτεχνών, και φυσικά πολλά εξώφυλλα-έργα τέχνης]
Δεν είναι και λίγα.
Προφανώς κάτι παραπάνω ξέρουν από marketing σε σχέση με μένα.
- Free Moral Agents - Live At The Prospector CD + Free Moral Agents - North Is Red 10" Single
Αυτό δεν ξέρω αν θα το συμμεριστεί κανείς, αλλά το διαφήμιζε μια μέρα ο Sage, οι Free Moral Agent κάνουν περιοδεία μαζί του, οπότε, αυτά είναι αρκετοί λόγοι για να το πάρω. Και δεν είναι ακριβό. Ο Sage έτσι κι αλλιώς έχει «λογικές τιμές»!
- V/A Secondhand Sureshots Deluxe Set (DVD, 12", Slipmats, Hand-Printed Cover)
Ψιλομεταφράζοντας: Τα Secondhand Sureshots είναι το τελευταίο project της Dublab όπου 4 παραγωγοί (J.Rocc, Daedelus, Ras G και ο Nobody) φτιάχνουν beats από δίσκους που βρήκαν σε μαγαζιά με μεταχειρισμένα, γύρω από το Los Angeles. Το αποτέλεσμα όλου αυτού κυκλοφορεί σ΄αυτήν την παρανοικά κυριλέ έκδοση, που περιλαμβάνει ένα 12’ picture disc, 2 slipmats με artwork από το project και ένα dvd που περιέχει συνεντεύξεις των παραγωγών και που καταγράφει την σύλληψη και της υλοποίηση όλης της ιδέας. Διανομή από την Stones Throw. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; (περά από το να μην έχει κρίσεις καταναλωτισμού).

- Donut Shop (Serato/Stones Throw 2Lp & Slipmats) J Dilla
Οι άνθρωποι στη Stones Throw έχουν και χιούμορ:
This was released May 10th (the day after Mother's day--what's up Ma Dukes?).
Και επιπλέον κάνω δίαιτα. Μετά το ταξίδι στη Νέα Υόρκη κατάλαβα τι σημαίνει η ευτυχία του donut. Και δεν εννοώ Dilla-donut. Donut κανονικά. Σε όλες τις γεύσεις και όλα τα χρώματα.
Δεν μεταφράζω: Serato and Stones Throw have teamed with the J Dilla Estate for the official J Dilla Serato release, Donut Shop. This is 2 discs with six J Dilla tracks, 2 sides with Serato Control Tone (for use with Serato Scratch Live DJ software), and 2 donut slipmats in a package designed by Studio No.1.
The J Dilla tracks consist of three previously unreleased instrumentals selected by J.Rocc from the Dilla archives – “Safety Dance”, “Sycamore”, “Bars & Twists” – and three unreleased instrumental versions of Dilla's production for Mos Def, Q-Tip and Busta Rhymes, each remastered by Elysian Masters who mixed and mastered J Dilla's Donuts, The Shining and Ruff Draft albums.
- F O R M LTD Edition Cassette Package (edition of 100) - AFTA1
Και αυτό επειδή έχω μια μανία με τις κασσέτες. Και αυτή φαίνεται συμπαθητική, όπως και ο Afta-1. Αυτός ο Afta-1 είχε εκείνο το κομμάτι, το Honey Dip και τον είχα συμπαθήσει.
Αυτό που έκανε λοιπόν είναι ότι έκοψε σε 100 κομματάκια έναν πίνακα του και μ’ αυτά τα κομμάτια έφτιαξε τα εξώφυλλα για τις 100 κασσέτες. Όλες δηλαδή χειροποίητες και διαφορετικές μεταξύ τους. Εδώ το vimeo για το πώς τις φτιάχνει. Είναι συγκινητικό. (γιατί όλα στο vimeo δείχνουν πιο ωραία απ’ ότι στο youtube?)

Και θέλω κι αυτό. Ξέρω δεν κολλάει, αλλά αφού ο προϋπολογισμός έχει ξεφύγει… γιατί όχι? Pourquoi pas?

Σύνολο (χωρίς ρουχισμό): £ 281.94 (=427 bucks = 340. 713 euros)






8 σχόλια:

  1. ax k na mporousa na ta parw ola!!
    k an oxi ola toulaxiston ta 2 tis lex, to dublab k tin kaseta!! :-P

    ps: to box tis ninja exei 80 lires mexri 8 iouli. mata anebainei, agnwsto poso..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. min xehname kai to foustanaki!
    (an kai anevazei to synoliko kostos kata 300%!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. pragmatika thelw na to tonisw.
    auto to site: www.dnots.com
    einai to kati allo. paei, tha ti xasw ti mera paizontas mazi tou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Anadiarthrwsi tou xreous:
    281.94 + 16.2 = £ 298.14
    exaitias autou:
    http://store.blackcanyonmusic.com/index.php?main_page=product_info&cPath=4&products_id=44

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. anadiarthrwsi meros deuteron (k entupwsiakotaton!):
    http://bleep.com/index.php?page=release_details&releaseid=26361

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Now i can read it! Great stuff, i hope to find the Ninja Tune XX Box Set in New York.

    ΑπάντησηΔιαγραφή