Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

TrI▲ngLes

Το πρόβλημα προέκυψε ήδη από το προηγούμενο post. Με τον Afta-1. Όχι ακριβώς με αυτόν δηλαδή αλλά με το όνομα του. Ούτε με το όνομα του ακριβώς. Με το πώς το γράφει. Τελευταία εμφανίζονται πολλά τρίγωνα. Πολλά σύμβολα. Πολλά.
Δεν θα αρχίσω με την Μ.Ι.Α. και το καινούριο της «Maya».
Ούτε καν με την Avid (digidesign)
Το πρόβλημα δεν είναι αυτοί. Το πρόβλημα είναι πάντα οι ▲ΛΛΟΙ. Οι Salem και η παρέα τους μάλλον. Και το Twin Peaks. Και αυτό φταίει, που είδα όλα τα επεισόδια μαζεμένα τελευταία, και βλέπω παντού τρίγωνα, κουκουβάγιες και ακούω Badalamenti μέρα νύχτα μέσα στο κεφάλι μου και εκτός.
Κι όμως δεν φταίω. Δεν τα φαντάζομαι όλα. Υπάρχουν γεγονότα. Υπάρχει μια σειρά από συγκροτήματα που δεν έχουν όνομα.
Παντού σταυροί-slashes- τρίγωνα. Ισοσκελή.
///▲▲▲\\\ - PWIN ▲▲ TEAKS- †‡† - ▼□■□■□■ – LAKE R▲DIO - ▲ - ▲▲▲ - V▲GINA WOLF – dir†ypride - ℑ⊇≥◊≤⊆ℜ - Gr†LLGR†LL – oOoOO – GuMMy†Be▲R! - ✝NO VIRGIN✝H∆UNT3D HOUS3 – <><>
Αρχικά πίστευα πως ήταν ένας καλός τρόπος για marketing. Πρέπει να γίνεται αρκετός χαμός στο google με όλα αυτά τα ονόματα φάντασμα που δεν ξέρεις πώς να τα προφέρεις και πώς να τα πληκτρολογήσεις για να σου εμφανιστούν.
Your search - †‡† - did not match any documents. Suggestions: Try different keywords.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το ζήτημα δεν είναι απλά τυπογραφικό. Υπάρχει κάτι κοινό από μουσικής άποψης ανάμεσα σε όλα αυτά τα συγκροτήματα. Και υπάρχουν και δισκογραφικές που τα στηρίζουν.
Η πρώτη που είχα μάθει ήταν η Disaro Records (Houston), επειδή εκεί είχαν κυκλοφορήσει οι Salem το γνωστό πια FUCKT. Και όλως περιέργως η Disaro Records είναι ο Robert Disaro και ο Owleyes. Κουκουβάγιες δηλαδή, παντού. Και τα myspace τους δεν είναι και λίγο τρομακτικά. Είναι πολύ.
Στην Disaro εκτός από τους Salem είναι και οι oOoOO, που εντάξει δεν έχουν τρίγωνα αλλά κύκλους, αν και πάλι είναι φοβερό μπέρδεμα το πόσα ‘ο’ πρέπει να βάλεις για να τους πετύχεις, και οι White Ring. Μαζί είχαν βγάλει ένα 7’’ split με το υπέροχο κομμάτι “Seaww”.
Και υπάρχει και η Tri▼Angle records, στο Brooklyn, που είναι ολοφάνερο πως είναι μέσα στο κόλπο.
Γενικά τα συγκροτήματα αυτά εκτός από όνομα φάντασμα έχουν και μέλη φαντάσματα. Τα πρόσωπα τους δεν εμφανίζονται. Τα artwork τους είναι συνήθως collages με μια 80’s αισθητική, κάπως εφιαλτικά παραμορφωμένα πρόσωπα και κυρίως κάπως σατανιστικά. Και κάμποσες γυναίκες ανάμεσα τους με ωραίες ονειρικές φωνές. Η μουσική τους λέγεται κυρίως «witch house». Είπαμε, πολλές μάγισσες εκεί γύρω. Ή αλλιώς haunted house, screwgaze, crunk shoegaze ή και drag. Το Drag ως μουσικός όρος, αν έχω καταλάβει καλά, είναι και ο παλιότερος και έχει στοιχεία ενός screwed hiphop του dj Screw στο Houston των 90’s. Τον έφεραν ξανά στο προσκήνιο οι Salem.
Όπως και να’χει νομίζω μ’αρέσει αυτό το πράγμα. Είναι σκοτεινό, έχει κάτι από synthpop, showgaze και dubstep μαζί. Είναι λίγο ενοχλητικό βέβαια να βλέπεις τα δεκαοχτάχρονα να πωρώνονται και να μεταμορφώνονται σε lifestyle σατανιστές για χάρη του, αλλά δεν ξέρω, έχει κάτι που μ’αρέσει. Και αν το Twin Peaks είχε συνέχεια, όλα αυτά θα ήταν μια χαρά soundtrack.

6 σχόλια:

  1. i moda eksaplwnetai k se alla eidi mousikis opws to album tis ikonika apo tin hyperdub:
    http://boomkat.com/cds/281164-ikonika-contact-love-want-have

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kai neo mixtape apo tin Tri▼Angle records edw:
    www.mediafire.com/?w421k0tajd8o7n6

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kόλλησες κι εσύ με Witch House ε; Λογικό, λογικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H alitheia einai pws otan eixa pathei to shock me tous Salem [http://garam0nd.blogspot.com/2009/11/s-l-e-m.html] oute pou ixera oti auto to lene "Witch House"!
    kai telika nomizw, me liges exaireseis (opws oi oOoOO / SLEEP ∞ OVER / ante kai B▲L▲M▲C▲B)oi perissoteroi apo olous autous mou fainontai kapws idioi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορεί... Αν και οι αγαπημένοι μου παραμένουν οι Mater Suspiria Vision... Τσέκαρε και Tearist. Όπως γράφτηκε αλλού τα κομμάτια τους είναι σαν τρία της Siouxsie το ένα πάνω στο άλλο... Έχουν ένα ενδιαφέρον και είναι και οι πιο "εξωστρεφείς" απ' όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή