Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

strange things & strange citizens

Το facebook wall μου έχει καταντήσει μια περίεργη ιστορία. Τα νέα από αγαπημένους καλλιτέχνες-δισκογραφικές-youtube videos είναι πιο πολλά απ’ τα νέα των πραγματικών μου φίλων. Δηλαδή, πρώτα μαθαίνω σε τι χρώματα θα βγει το νέο t-shirt της Strange Famous, τι μαγείρεψε ο Alias, τι σκέφτηκε για τους σεισμούς στην Ιαπωνία ο Nosajthing και αν είμαι τυχερή και το πάρει το μάτι μου, μπορεί να δω τις φωτογραφίες από μια εκδρομή φίλων ή καμιά καλή διάλεξη που γίνεται στη σχολή. Δεν πειράζει. Το καλό εξάλλου με τους overseas celebrities είναι πως έτσι υπάρχει κίνηση 24/7 και αν ξενυχτάς για δουλειά έχεις παρέα και δεν είσαι μονάχος. Μαθαίνεις ας πούμε ποιο παιχνίδι μπάσκετ βλέπει ο Joe Beats που έχει μανία με το ΝΒΑ, ή πόσα 7’ έχουν μείνει στο στοκ της Darla Records. Τελοσπάντων.
Στα πλαίσια αυτής της έστω και πλαστής οικειότητας με ανθρώπους με τους οποίους, κατά τ’ άλλα, η μόνη σχέση που θα είχα ποτέ, θα ήταν το να αγοράσω τη μουσική τους, μια μέρα, από αυτές του ατελείωτου χαζέματος, στείλαμε ένα mail στον 2econd class citizen:
«hey man, would you care to come to Athens for a live show?!»

Αυτό έγινε κάποια στιγμή πέρσι. Ο 2CC πρέπει να είχε βγάλει μόλις τον καινούριο του δίσκο και μου είχε αρέσει τρελά. Εντάξει, το ξέρω ότι δεν είμαι ο πιο αντικειμενικός άνθρωπος του κόσμου και ότι όπου δω συνεργασία του James Reindeer τρέχω σαν καλή groupie. Δεν φταίω όμως: 1) ο Reindeer είναι το κάτι άλλο, 2) ο 2CC ήταν επίσης το κάτι άλλο. Σ’ ένα πάρτυ, ένας φίλος με ρώτησε κάποια στιγμή ενθουσιασμένος τι είναι αυτό που ακούμε. 2econd Class Citizen απάντησα. «Μα, είναι φοβερό. Αν τον έλεγαν δηλαδή 1st Class Citizen τι δίσκο θα είχε βγάλει?!» Βλακείες, αλλά ναι, ο 2CC είχε κάνει μια πολύ καλή δουλειά. Στο mail απάντησε, και ήταν θετικός και πολύ φιλικός. Ήθελε να έρθει Ελλάδα. Και φυσικά και μαζί με τον Reindeer που συμμετείχε στο δίσκο του. Τα mail που ανταλλάσσαμε ήταν με ρυθμούς χελώνας, καθότι ούτε είμαστε επαγγελματίες (ας γελάσω), ούτε το είχαμε πιστέψει καλά καλά. Και το καλοκαίρι πέρασε ήσυχα.

Με την νέα σχολική χρονιά το ζήτημα ξαναπροέκυψε. Κάποια παιδιά από τη Λάρισα, τον είχαν επίσης προσεγγίσει για Live στην πόλη τους, και ο Αaron (aka 2CC) μας θυμήθηκε και μας ρώτησε αν ενδιαφερόμαστε ακόμα.
Μα φυσικά, bien sûr, natürlich, claro que si ! of course.
Αρχίσαμε εκ νέου να κάνουμε νέα σχέδια, πιο φιλόδοξα και συναρπαστικά. Αποφασίσαμε να έρθει μαζί με τον άλλο αγαπημένο strange famous κοκκινομάλλη, τον Buddy Peace. Την προηγούμενη χρονιά είχαν λανσάρει το "Strange Citizen Tour" και είχε πάει πολύ καλά. Μαζί τους ήταν και ο Ceschi, ιδρυτής της Fake Four Inc. Μέχρι και ο Ceschi συζητήθηκε κάποια στιγμή να έρθει μαζί τους αλλά είπαμε να μαζευτούμε λίγο από όνειρα. Να ξεκαθαρίζω ότι οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες ουδεμία σχέση έχουν με τον χώρο της οργάνωσης συναυλιών. Ουδεμία.
Ασχετοσύνη, ξε-ασχετοσύνη πάντως, μέσα σε ένα απόγευμα παράτησα τις δουλειές μου και άρχισα να ετοιμάζω πιθανές αφίσες. Το είχα δέσει κόμπο. Yuppie! Hip! Hip! Hurray! τέτοιος ενθουσιασμός!
I should have known better. Ενώ με το τρίο studges όλη η συνεννόηση πήγαινε μια χαρά, το πράγμα κόλλησε στα εδώ. Μετά από ένα κάρο mail και δέκα κάρα αναμονή και υπομονή, χώρος να φιλοξενήσει το event δε βρέθηκε. Δε λέω, δεν είμαι κανάς παράγοντας σε αυτά τα θέματα -δεν είμαι- αλλά πίστευα ότι αφού υπήρχε η όρεξη, αφού εμείς θα παίρναμε το οικονομικό ρίσκο, θα βρισκόταν και ένας ακόμα χριστιανός να ενθουσιαστεί και να οργανώσει τα υπόλοιπα. Όμως όχι. Έτσι η αφίσα έμεινε στη θέση της - κάτι χειρότερο και από αφίσα CANCELLED συναυλίας (αυτό θα είναι ένα άλλο πονεμένο post κάποια στιγμή, οι συναυλίες της ζωής μου που αναβλήθηκαν).
Αλλά τουλάχιστον, το event στη Λάρισα θα γίνει. Στις 27 Απριλίου, ημέρα Τετάρτη. Και θα πάμε.

3 σχόλια:

  1. Άντε μπορεί να γυρίσει και κανα βιντεο από καινούργιο κομμάτι με σκηνές από Ελλάδα όπως έκανε ο 2mex χαχα

    http://www.youtube.com/watch?v=yQuCUVqd8Ek

    0:58 & 2:41

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. α, μάλιστα. θα έρθει και αθήνα. το six-dogs που μας είπε δεν έχει διαθέσιμη ημερομηνία, τον προσέγγισε ξανά εκ νέου και εν αγνοια μας, και από ότι έμαθα θα παίξει εκεί στις 29 Απριλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή