Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

durag

Ωραία. Το άλμπουμ της χρονιάς 2013 αποφασίστηκε ήδη: Durag Dynasty, "360 Waves". To "Super group" από τους καλιφορνέζους Planet Asia, Killer Ben και Tri-state. Παραγωγή Alchemist. Αυτό είναι Hiphop.

- Που τον ξέρω τον Planet Asia?
- Τι που τον ξέρεις, ρε. Συμμετείχε σε εκείνο το κομμάτι του Madlib που λύσσαγες, στο δίσκο των Strong Arm Steady, το "Questions", κατάλαβες?
- ΑΑΑΑΑ, η κομματάρα!


- Και από που αλλού τον ξέρω?
- Από το LA Blues, πάλι των Strong Arm Steady.
- A, ναι το LA Blues που πάει γάντι με το LA Clifornia του Madlib.


Και κοιτάζω τις περσινές επιλογές μου για τα 31 albums της χρονιάς και ο Alchemist είναι στο νούμερο 11 και οι Strong Arm Steady στο 12. Γιατί είμαι τόσο ηλίθια? Aφού μ'αρέσει ο Alchemist. Ό,τι κάνει ο Alchemist μ'αρέσει. Έχει κάτι σαν πανικό σε όλες του τις παραγωγές, τον αναγνωρίζω με τη μία.

- Γιατί πέρσι άκουγες μόνο Beak>, γι'αυτό.

Τώρα περνάω πάλι τη φάση hiphop. Ξυπνάω hiphop, κοιμάμαι hiphop, ονειρεύομαι hiphop, είμαι hiphop. Σχεδόν όπως έλεγε το τραγούδι. Φταίει μάλλον και μια συναυλία Nas, που με άφησε με το στόμα ανοιχτό.

- Μα δεν γίνεται να μην ξέρεις τον Nas.


Όλα γίνονται αν δεν τα μάθεις με τη σωστή σειρά. Αλλά τον ερωτεύτηκα το Nas. Κι άμα ερωτευτώ γίνομαι η καλύτερη μαθήτρια: δίσκους, στίχους, κυκλοφορίες, χρονολογίες, εταιρίες.

- Μπορείτε να με εξετάσετε κύριε.

Αλλά άρχισα να λέω για τους Durag Dynasty, που ακούω από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Μα είναι όνομα τώρα αυτό? Tο durag ή do-rag είναι αυτό το νάυλον πράγμα που φορούν στο κεφάλι τους στα γκέτο, σαν καλσόν εμένα μου μοιάζει φορεμένο στο κεφάλι, και που κάποτε πρέπει να ήταν για να στρώνει το μαλλί όπως το φιλέ, αλλά πλέον είναι απλά μέρος του κώδικα.
Τα παιδιά του super group λοιπόν γελούσαν και έλεγαν πως είναι οι δυναστεία των durag, πως είναι σειρά τους να κυβερνήσουν το hiphop, οι αυθεντικοί γαλαζοαίματοι με το δικό τους durag να προέρχεται από το αυθεντικό ύφασμα της Δυναστείας των Durag. Χαζομάρες για ιδιωτική χρήση με τέλειο αποτέλεσμα για ευρεία χρήση. Προβλέπω να αρχίσουν να κυκλοφορούν όλοι με ένα durag στο κεφάλι, και οι λευκοί εννοώ. Εξάλλου αυτό θέλουν κι αυτοί, να γίνει το durag ένα είδος trademark όπως έγινε με τους run dmc και την adidas.

"Yo, this is the Durag Dynasty. We the original. We cut from the original cloth."

Μα γίνεται να μ'αρέσει κάτι τόσο πολύ με τόσο χάλια εξώφυλλο? Ναι. Σκοτίστηκα. 

υγ. μόλις ανακάλυψα ότι και ο τίτλος του album έχει να κάνει με το μαλλί. 360 waves είναι αυτό το κούρεμα/χτένισμα!

8 σχόλια:

  1. Με το που διάβασα το κείμενο το έψαξα με τη μία. Και είμαι σε φάση που δεν μπορώ ν' ακούσω τίποτα που δεν έχει κιθάρες κλπ. Ομολογώ ότι έχεις δίκιο. Κόλλησα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι!!!! πολύ χάρηκα που σ'άρεσε!!
    να πάρουμε do-rags! [άραγε βγαίνει και σε γυναικείο?!] :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απο beak σε alchemist, περίεργη μετάβαση =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. hehe! ε, όχι και τόσο ίσως! ο Barrow είναι Hiphop! έκανε το Quakers και φοράει και t-shirt Dilla! :-)
    http://www.bimm.co.uk/images/user/image/GeoffBarrow11.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το t-shirt Dilla είναι από Stones Throw. έχει ένα κ ο θείος μου στο χωριό =P

    Μιας κ είσαι σουηδία δεν το ρίχνεις στους Looptroop που είναι συντοπίτες σου κ το rockάρουν καλά, τι τον θές τον alchemist που το παίζει κ νταής =))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φοβερός ο θειός σου!!! Hip hop changed his life & Dilla changed his t-shirt?! Ο Dilla πάντως είναι Dilla, και δεν ξέρω αν υπονοείς πως είναι mainstream αλλά αυτό ποσώς ενδιαφέρει τα αυτιά μου!

    Τον Αλ πάλι, δεν ξέρω γιατί τον λες νταή αλλά εμένα μ'αρέσει! Και οι looptroop μ'αρέσουν, είμαι μεγάλη καρδιά! Αν και τις προάλλες που είχε έρθει εδώ στο χωριό(uppsala)ο Promoe, έπαιζε μόνο dancehall, φρίιικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Dilla είναι μακράν ο πιο ξεζουμισμένος hip hop artist εμπορικά & διαφημιστικά, μετά θάνατον. Το όλο hype που ξέσπασε μετά τον χαμό του λίγο συσχετίζεται με την αναγνώριση του όσο ζούσε. Τέσπα άλλη κουβέντα..

    Ο Alc δυνατός παραγωγός, τσέκαρε κ τις συνεργασίες του με Evidence(dp), ενδιαφέρουσες.

    Τώρα όσον αφορά το dancehall, εγώ δίνω και κ**ο για λίγο horn! Κάτι θα ξέρει ο μούσιας κ έπαιξε.

    =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. όπως προείπα, το hype γύρω από το dilla δεν με αφορά. Μου αρκεί που μου αρέσει. Ε, και το αν ήταν καλός ο μακαρίτης, δεν χωράει και πολύ συζήτηση μάλλον.

    Του alchemist άκουσα πρόσφατα και ένα άλλο, το "Rare Chandeliers" με τον Αction Bronson, που εντάξει δεν είναι εντελώς σοβαρό ίσως, αλλά είχε πλάκα. (Καλά περσινό είναι, αλλά τώρα το άκουσα).

    ο promoe έπαιξε χάλια πίστεψε με! ευτυχώς που ανέβηκε στη σκηνή να πει ένα τραγουδάκι/συνεργασία με ένα ρεγγε σουηδικό συγκρότητα (Partiet λέγονται) και έγινε πάλι για μια στιγμή αξιαγάπητος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή