Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009

duplicate distribute depute


Νομίζω το αγαπημένο μου μουσικό blog είναι του chukchee. Στον chukchee βρήκα τα άπαντα του Gonja aka Sumach aka «δεν ξέρω και γω πως στην ευχή αλλιώς τον λένε». Ο chukchee έχει μανία με τον James Reindeer (ή αλλιώς «η φωνή που έρχεται από την κόλαση») και πριν –πολύ πριν- κυκλοφορήσει η τελευταία του δουλειά με τον lmntl819 (δεν είναι όνομα αυτό..) μου έστειλε το album σε mp3, δηλαδή του το ζήτησα και μου το έστειλε, και μου ήρθε…δεν ξέρω, να του χρωστάω αιώνια ευγνωμοσύνη.

Για αντάλλαγμα νομίζω του είχα στείλει το «Eskimo snow» το sock hop version, που τότε ήταν αρκετά σπάνιο (το album «Eskimo snow» αργούσε ακόμα πολύ). Το είχα ξετρυπώσει σε μια συλλογή που λεγόταν Tiny Mixtapes Vol. 1: Darfur μια συλλογή, τα κέρδη της οποίας «would aid victims in the Sudanese region». Εντάξει, βλακείες μπορεί να είναι όλα αυτά, ας τους πιστέψουμε, δεν ξέρω, ούτε ξέρω και ποιος πολεμάει ποιον στο Σουδάν, αλλά εκεί μέσα υπήρχε ένα κομμάτι (εκτός από το Eskimo snow) που το έλεγαν, ακόμα έτσι το λένε, απλά δεν το ακούω –δεν θέλω να το ακούω- dress the ship in black. Πολύ ωραίο, αλήθεια.
Ο chukchee τελοσπάντων ξέρει τα πάντα.
Από hip-hop δηλαδή. Μέχρι και κάτι ελληνικά hip-hop πόσταρε πέρσι το Δεκέμβρη και βιντεάκια από την εξέγερση…
Για τον chukchee βγήκε και το αστείο –νομίζω- συμπέρασμα «μας τσακ’σε ο τσακ’σι» προφανώς κάποια στιγμή που ποιος ξέρει τι φοβερό θα είχε ανεβάσει πάλι. Αλλά που να καταλάβει ελληνικά ο χριστιανός.

Το άλλο αγαπημένο μου πεδίο είναι το funkysouls, δηλαδή http://forum.funkysouls.com/ Αυτό έχει τα πάντα. ΤΑ Π-Α-Ν-Τ-Α. ΤΑ Π-Α-Ν-Τ-Α. Κουμάντο εκεί μέσα κάνουν τα «ρωσάκια», έτσι τα λέμε δηλαδή, κάτι 22άχρονα και 23άχρονα, μπορεί και μικρότερα φυντάνια από όλη εκείνη την εξωτική και μακρινή περιοχή. Βασικά εκτός από «ρωσάκια», έχει και εσθονιάκια, λετονιάκια, λιθουανιάκια, ουκρανιάκια και όλα αυτά τα παράγωγα, και τα οποία πλασματάκια είναι φοβερά. Εικοσάχρονα πιτσιρίκια και ξέρουν «τα πάντα». Τι στο καλό κάνουν όλη μέρα; Downloading και uploading? Δεν καταλαβαίνω. Καλά, όχι ότι και γω δεν κάνω το ίδιο, αλλά αυτά παραείναι.
Όταν έλαβα το link για τον υπέροχο κόσμο του funkysouls συνοδευόταν από το προειδοποιητικό μήνυμα «παίξε παιδί μου, αλλά μην απομακρύνεσαι» το οποίο πέρα από αστείο ήταν πολύ σοβαρό γιατί εκεί μέσα μπορεί να τελειώσει η καριέρα σου (επαγγελματική, ακαδημαϊκή, καλλιτεχνική ή οτιδήποτε). Μπορείς απλά να καείς. Εύκολα.

Τα «ρωσάκια» λοιπόν, είναι φίλοι μας. Το μόνο θερμό διπλωματικό επεισόδιο, που τελικά αποφεύχθηκε, ήταν την μέρα που κυκλοφόρησε το σινγκλάκι του Gonja “Holidays”. (Holidaze το προτιμώ, όπως όταν το πρωτοάκουσα). Τελοσπάντων, τα ρωσάκια είναι και αυτά μουρλά με το Gonja, και ήταν ικανά να εξαφανίσουν και τα 500 copies σε 24 ώρες. Εκείνες τις μέρες η τράπεζα μου είχε ακυρώσει την πιστωτική για λόγους ασφαλείας και παραλίγο να χάσω το 7΄΄ μαζί με το «προσευχητάρι» από την «κόκκινη απειλή». Ζήσαμε 3 μέρες ψυχρού πολέμου, αλλά τελικά τα 7΄΄ έφτασαν για όλους. Οπότε, εντάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου